יש גורמים רבים שבזכותם הקורא הפוטנציאלי יבחר בספר שלכם, או דווקא לא יבחר בו.
הגורם המכריע הוא — חוויה.
כשכתבתם את הספר, חוויתם משהו. משהו שרציתם (ואתם עדיין רוצים) שגם הקורא יחווה.
עשיתם מחקר, בניתם עולם, בראתם דמויות ועלילה (או תוכן) חוויתם קשת של רגשות, עליות, מורדות ועכשיו כל שנותר הוא שהקוראים יצטרפו להרפתקה (בהמוניהם! לא פחות). 🙂
הרי כשאדם קונה ספר הוא בעצם בוחר בהרפתקה ומצפה לחוות אותה במלוא העוצמה. כך אם ההרפתקה מותחת, רומנטית, מהמאה ה-19, עתידנית, אולי אפילו מדעית או מלמדת. הוא בוחר להתנתק מחיי היום-יום שלו לכמה שעות או ימים, לעבור לממד אחר, שבו הוא חי וחווה את חייהן של דמויות אחרות, בוכה איתן, צוחק איתן ובקיצור, מרגיש איתן.
בחנות הספרים הוא יכול לבחור לו בהרפתקאות מסוגים שונים ומגוונים. כל ספר הוא הרפתקה אחרת.
תפקיד המעצבים הוא להפוך את המילים שכתבתם לחוויה ויזואלית, והיא תעביר את החוויה המסתתרת בספר בדרך הכי ברורה שיש. כך כבר מהעטיפה הקורא יבין אם ההרפתקה שהצעתם לו היא ההרפתקה שהוא מחפש או לא.
תפקידה של החוויה הוויזואלית הוא נגיעה ברגש מסוים. רגש מייצר חיבור בין הקורא למילים, בין הספר לקורא ובין הקורא לסופר. ככל שעיצוב העטיפה ״יפעיל” יותר את הרגש שאתם מעוניינים לעורר, כך יגדל הסיכוי שהספר יימכר ביותר עותקים.
מה הכוונה?
עטיפת הספר יכולה להעלות חיוך, לעורר הזדהות, לרגש, לזרוע פחד או סקרנות ואפילו לעצבן. רגש מייצר תגובה פיזיולוגית. ברגע שהקורא קולט את עטיפת הספר בזווית העין ולפתע עולה בו חיוך, אפילו קטן, הרגש מציף אותו. הוא חש חיבור כלשהו לספר. לכן יש סיכוי גבוה שהוא יבחר לקחת אותו, להרים אותו, לקרוא את הטקסט שעל גבו ואם הטקסט הזה מנוסח היטב — גם לפתוח את הספר ולקרוא בו מעט.
הדיוק במקרה זה חשוב מאוד. חִשבו: איזה רגש אתם רוצים שהעטיפה תעורר? עם מעצב העטיפה שלכם החליטו באיזו דרך אפשר לעורר את הרגש הזה. מה בתוכן הספר יגרום לזה לקרות? הצגה של סצנה מסוימת, מוטיב חוזר בעלילה, יצירת אוירה מסוימת ועוד.
ואז גם תחליטו באיזו טכניקה כדאי להשתמש: צילום, איור, עיצוב מבוסס טקסט בלבד ועוד.
3 סוגי חוויות שחשוב להעניק לקורא במפגש עם הספר שלכם
וויזואלית
החוויה הוויזואלית באה לידי ביטוי בעיצוב של עטיפה מדויקת לספר. העטיפה צריכה להיות לא רק ״יפה”, אלא גם מעוררת רגש, המייצר תגובה פיזיולוגית. כך היא תייצר חוויה וחיבור ותמשוך את הקורא הפוטנציאלי להרים את הספר, לעלעל בו ולבסוף גם לגשת לקופה ולרכוש אותו.
קריאה
חוויית הקריאה באה לידי ביטוי בעיצוב של עימוד פְּנים נכון ומותאם לספר הספציפי, בבניית מבנה נכון וזורם לתוכן, בבחירה בפונטים קריאים, ביצירת מרווחים מדויקים בין האותיות, בין המילים ובין השורות. כך מזמינים את הקורא לקרוא ויוצרים חוויה נעימה.
שיווקית
לפני יציאתו של הספר לאור מגניב לכתוב ברשתות החברתיות ולשתף את הקוראים הפוטנציאליים בחוויית הכתיבה ובתהליך ההוצאה לאור של הספר.
אחרי יציאתו לאור, כדאי לשתף בתמונות מההשקה, בהופעתו בחנויות, בהמלצות של אנשים שקנו את הספר ונהנו, בהרצאות שלכם, ועוד.
*כיום אפשר לשלב בספר תכנים נוספים: וידאו, מוזיקה ועוד ולייצר גם חוויה דיגיטלית*
שורה תחתונה: העבירו רגש, צרו חוויה ומכאן הדרך כבר סלולה.