7 דרכים לשווק את ספר הילדים שלכם. גם בתקופות מאתגרות.

שתף פוסט

שנה חדשה מתחילה אך לצערנו, המלחמה עדיין בשיאה ובשעה שהמציאות הפוליטית והביטחונית בארץ אינה פשוטה, סופרים (ולא רק) מוצאים את עצמם נדרשים לחשוב שוב ושוב מחדש כיצד לשווק את ספרי הילדים שלהם בתקופה הזו והאם בכלל לשווק. זה לגיטימי? הולם?
אם גם אתם מרגישים כך, רצינו לומר לכם מכל הלב שזה מאוד לגיטימי. ספרי ילדים נועדו הרי, (בין היתר), לעזור לילדים, לחבק, לנחם, להעסיק, לשמח, לרגש, להעביר מסר ועוד. אז על אחת כמה וכמה בתקופה כל כך מורכבת ומאתגרת עבור כולנו.

במאמר זה נציע 7 רעיונות לשיווק חווייתי שמעורר רגש, תקווה וחיבור ומתאימים גם לימי שגרה וגם לימים מורכבים יותר.

1. הפעלות בבתי ספר וגני ילדים
אחת הדרכים היעילות ביותר ליצור חיבור עם קהל היעד הוא בפגישה פנים אל פנים. ארגנו הפעלות וסדנאות בבתי ספר או בגני ילדים (אפילו בחינם!), ובהן ספרו את הסיפור, שחקו משחקי תפקידים או הציעו לילדים לצייר/ לצבוע ציורים על פי הסיפור. חוויה כזו יכולה לחבר את הילדים לדמויות ולעלילה וליצור הזדהות שתעודד את ההורים לרכוש את הספר.

2. שעת סיפור ברשתות החברתיות
במידה ואין לימודים במוסדות החינוך תוכלו להציע פעילות הפגתית ברשתות החברתיות ולספר את הסיפור שלכם בשידור חי או בזום שייקבע מראש, תוך שיתוף הילדים ומענה לשאלותיהם. כך תוכלו ליצור חיבור אישי עם הילדים ולהעניק להם זמן של רגיעה והנאה.

3. שיווק באמצעות פלטפורמות דיגיטליות
יצירת תוכן שיווקי המותאם לפלטפורמות דיגיטליות כמו אינסטגרם, פייסבוק וטיקטוק יכולה להוביל לחשיפה רחבה. הכינו סרטוני סיפור קצרים, טיזרים שונים של דמויות, או סיטואציות מהספר. ילדים אוהבים ונמשכים לתוכן ויזואלי מעניין והסרטונים יכולים לעודד את ההורים לשתף את התוכן הלאה וכך להרחיב את מעגלי החשיפה.

4. שיתופי פעולה עם משפיענים בתחום הילדים
שיתוף פעולה עם משפיענים או בלוגרים המתמקדים בספרי ילדים, בהורות או בנושא הספציפי של הספר יכול להגדיל את החשיפה לספר. בקשו מהם להקריא את הספר, או קטע ממנו ולשתף את חוות דעתם עם עוקביהם. חלק מהמשפיענים הם גם אמהות ואבות אשר עשויים לחשוף את הספר שלכם למעגלי הורים חדשים.

5. סדנאות יצירה אינטרנטיות
ארגנו סדנאות מקוונות או פיזיות לילדים, שבהן הם יוכלו ליצור דמויות או יצירות שונות בהשראת הספר. תהליך היצירה יכול לעזור להם לשחרר מתחים ולחוות חוויות חיוביות ובו בזמן לחשוף את הספר שלכם לקהל רחב יותר.

6. הצעת תכנים נוספים
צרו תוכן נוסף שילווה את הספר. כמו למשל חוברת צביעה, מדריכים להורים, אתר אינטרנט אינטראקטיבי ובו פעילויות הקשורות לעלילה כמו חידות, משחקים ומשימות. זה לא רק מוסיף ערך לספר, אלא גם עוזר לקדם אותו כאמצעי חינוכי, או לחילופין כתעסוקה כיפית עבור הילדים.

7. שיווק באמצעות תחרויות
תכננו תחרויות יצירתיות בהן הילדים יוכלו לכתוב סיפור קצר או ליצור איור/ תוכן/ סרטון וכד׳ בהשראת הספר שלכם. הציעו פרסים כגון עותקים חתומים של הספר או מפגש עם הסופר. זה יגרום לילדים להרגיש מעורבים ומחוברים לתוכן שלכם.

לסיכום
שיווק ספרי ילדים בימים אלה (ובכלל) מצריך גישה ייחודית, יצירתיות ורגישות. באמצעות הרעיונות המוצעים כאן, תוכלו ליצור חוויות חיוביות, למשוך את תשומת הלב של הקהל ולסייע לילדים להרגיש מחוברים לסיפור ומסוגלות להתמודד עם אתגרים. חיבור רגשי, חדשנות ותוכן איכותי הם המפתחות להצלחה בשיווק ספרים. בסופו של דבר, לא משנה מהי המציאות החיצונית, תוכלו להעניק לילדים רגעי אושר, השראה, ערך ועידוד ולמכור את הספר שלכם בהצלחה. 

בהצלחה!

ושתהיה שנה יותר טובה. 

אתר זה משתמש בקובצי Cookie כדי להבטיח שתקבלו את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו.